Kortspel och Kortlekar
Poker
Startsida  
Auktion Auktion
Baccarat Baccarat
Belote Belote
Beredskap Beredskap
Bezique Bezique
Bismarck Bismarck
Bismarck Black Jack
Bluffstopp Bluffstopp
Capot Capot
Cribbage Cribbage
Dam Dam
Ecarté Ecarté
FEmhundra Femhundra
Gris Gris
Gurka Gurka
Hej knekt Hej knekt
Hjärter Hjärter
Jamaica Jamaica
Knekt Knekt
Komet Komet
Mas Mas
Michigan Michigan
Piquet Piquet
Poker Poker
Priffe Priffe
Rödskägg Rödskägg
Samba Samba
Stopp Stopp
Svälta Räv Svälta Räv
Trumf Trumf
Texas hold'em Texas hold'em
Vändåtta Vändåtta
Whist Whist

Texas hold'em

Texas hold'em är en populär variant av pokerspel.

Antal spelare: 2-10

Antal kort: 52, ingen joker

Given: Två av spelarna börjar att lägga in insatser i form av lilla och stora "blind". Den spelare som sitter till vänster om dealern lägger in "lilla blind" och spelaren på tur lägger in "stora blind".  Därefter blir varje spelare tilldelad två kort. Nu ska alla spelare bestämmas sig för om de vill vara med i spelet genom att lägga in motsvarande "stora blind" i potten eller lägga sig. Den spelar som sitter efter den spelare som satsat stora blind börjar. En spelare har också möjlighet att höja insatsen. De andra måste då lägga in motsvarande höjning för att vara med. 

Kortens värde: Valörernas rangordning är den vanliga, och ess kan räknas både högt och lågt. En pokerhand rangordnas enligt följande:

Färgstege: kallas fem kort med valörerna i följd som alla har samma färg. Ess kan räknas både högt och lågt. Ett specialfall av färgstege är när man har ess som högsta kort och är den högsta möjliga pokerhanden överhuvudtaget.

Fyrtal: kallas fyra kort av samma valör plus ett udda kort. Färgerna saknar betydelse.

Kåk: eller "fullt hus" kallas tre kort i samma valör plus två kort i en annan valör. Färgerna saknar betydelse. En kåk är alltså en triss tillsammans med ett par.

Färg: fem kort i samma färg, men inte i stege.

Stege: fem kort med valörerna i följd, men inte alla i samma färg. Precis som i färgstegen får esset räknas lågt.

Triss: tre kort i samma valör plus två udda kort som kallas sidokort. Färgerna saknar betydelse.

Tvåpar: två kort av samma valör plus två till av en annan valör plus ett udda kort. Färgerna saknar betydelse.

Par: två kort av samma valör plus tre udda kort utan några gemensamma valörer. Färgerna saknar betydelse.

Högsta kort: Kort av högst valör tar hem spelet.


Det här går spelet ut på: Att skaffa sig den starkaste pokerhanden med två egna kort på handen och fem öppna kort på bordet.

Spelregler: En omgång av Texas hold'em  består av 4 stycken omgångar där spelarna bestämmer om de ska lägga sig eller fortsätta vara med i spelet. Den första omgången är given beskriven enligt ovan. Den andra omgången kallas "The Flop" där tre kort läggs upp på bordet som följs av en satsningsrunda. En spelar har också möjlighet att "checka" om ingen satsning behövs för att vara kvar i spelet. Den tredje  omgången kallas för "The turn card" där ett fjärde kort läggs upp varpå en satsningsrunda följer. Den fjärde och sista omgången kallas för "The river". Här gör spelarna sina sin sista  satsning. Om en spelar väljer att syna sin motspelare så är spelet slut och spelarna får då visa upp sina kort. Den spelar som sitter på den bästa pokerhanden bestående av sina två kort på handen samt de fem öppna kort som ligger på bordet tar hem potten. Om två eller fler spelare har likadana händer delas potten.Partners

Hitta Allt Startsida
Roliga Filmer
Roliga Annonser
Mediafel
Mobilspel
Java Konsult
Kortlänkar - Länkvänner 1 | 2 | 3