Kortspel och Kortlekar
Poker
Startsida  
Auktion Auktion
Baccarat Baccarat
Belote Belote
Beredskap Beredskap
Bezique Bezique
Bismarck Bismarck
Bismarck Black Jack
Bluffstopp Bluffstopp
Capot Capot
Cribbage Cribbage
Dam Dam
Ecarté Ecarté
FEmhundra Femhundra
Gris Gris
Gurka Gurka
Hej knekt Hej knekt
Hjärter Hjärter
Jamaica Jamaica
Knekt Knekt
Komet Komet
Mas Mas
Michigan Michigan
Piquet Piquet
Poker Poker
Priffe Priffe
Rödskägg Rödskägg
Samba Samba
Stopp Stopp
Svälta Räv Svälta Räv
Trumf Trumf
Texas hold'em Texas hold'em
Vändåtta Vändåtta
Whist Whist

Femhundra

Antal spelare: 2-5

Antal kort: 52, ingen joker

Given: 6 kort till alla spelare (12 med dubbla kortlekar). Resterade kort placeras mitt på bordet med baksidan upp. Givaren vänder sedan översta kortet i högen och lägger det med framsidan upp bredvid högen.

Kortens värde: Korten 2-9 är värda som motsvarande kort. Ess lagt som 1 är värda 5p, korten 10, J, Q och K är värda 10p och ess lagt som 14 är 25p.

Det här går spelet ut på: Att först nå 500 poäng, genom att lägga ut kort på bordet.

Spelregler: Spelaren kan välja mellan att dra ett kort från högen med oanvända kort, eller "ta upp" hela högen med använda kort. Om spelaren väljer att ta upp högen så måste den lägga ut minst tre nya kort på bordet, annars blir spelaren bestraffad genom att fråntas 100 poäng. Spelaren avslutar sin tur med att lägga ett kort på högen med använda kort så att inte underliggande kort syns, vad som ligger i högen med använda kort är upp till varje spelare att komma ihåg.

Lägga ut kort på bordet kan man göra under sin tur när man samlat på sig tretal eller fler av en valör (t.ex. tre femmor), eller en stege om minst tre kort i samma färg. Om man lagt ut minst tre kort på bordet får man även "bygga vidare" på andras kort. Tex. spelare A har lagt ut 3, 4 och 5 så kan spelare B bygga vidare med 6:an, spelare A kan sedan fortsätta med 7:an osv... Berätta för medspelare på vilka kort man bygger vidare på, detta är speciellt viktigt när man använder flera kortlekar. Om någon spelare blir av med alla sina kort på handen ("går ut" eller "gör slut") så är given slut. Given tar även slut om högen om oanvända kort tar slut och nästa spelare inte vill plocka upp högen med använda kort. övriga spelare räknar då ihop de poäng man har på bordet och drar ifrån de man har på handen. Den spelare som "gör slut" belönas med en bonus på 50 poäng.

Spela kortspel där du kan vinna pengar hos Norges Casino!


Partners

Hitta Allt Startsida
Roliga Filmer
Roliga Annonser
Mediafel
Mobilspel
Java Konsult
Kortlänkar - Länkvänner 1 | 2 | 3