Kortspel och Kortlekar
Poker
Startsida  
Auktion Auktion
Baccarat Baccarat
Belote Belote
Beredskap Beredskap
Bezique Bezique
Bismarck Bismarck
Bismarck Black Jack
Bluffstopp Bluffstopp
Capot Capot
Cribbage Cribbage
Dam Dam
Ecarté Ecarté
FEmhundra Femhundra
Gris Gris
Gurka Gurka
Hej knekt Hej knekt
Hjärter Hjärter
Jamaica Jamaica
Knekt Knekt
Komet Komet
Mas Mas
Michigan Michigan
Piquet Piquet
Poker Poker
Priffe Priffe
Rödskägg Rödskägg
Samba Samba
Stopp Stopp
Svälta Räv Svälta Räv
Trumf Trumf
Texas hold'em Texas hold'em
Vändåtta Vändåtta
Whist Whist

Gurka

Ledsnat på gurka? Spela om pengar istället via casinofeber.se.

Antal spelare: 3 eller fler

Antal kort: 52, ingen joker

Given: Varje spelare ska ha 7 kort.

Kortens värde: Färgen spelar ingen roll, så det räcker med att sortera upp korten efter vanlig valörordning, d v s esset är högst tvåan är lägst.

Observera: Essen har en speciell betydelse i Gurka. När ett ess spelas ut, måste du lägga ditt lägsta kort, även om du själv sitter med ess på handen.

Det här går spelet ut på: Att i allra sista spelet ha det lägsta kortet kvar på handen eller i varje fall inte sitta med det högsta. Den som får det sista sticket har nämligen förlorat.

Spelregler: Förhand spelar ut ett kort. Den som sitter näst i tur ska sticka över, nästa man ska fortsätta att sticka över o s v. Den som inte kan sticka över måste lägga sitt lägsta kort. Det handlar alltså mycket om att få motspelarna att bli av med sina lägsta kort. Kanske är det därför en bra regel att i början försöka spela sina medelhöga kort. (Du måste ju ha något högt kort på handen också, så du kan sticka över.) Huvudsaken är alltså att du inte behöver saka så att du sitter med högsta korten på slutet. Den som har högsta kortet i sista spelet, och alltså tar sista sticket, får lika många poäng som kortets värde (t ex 7 för sjuan, 10 för tian o s v. Knekt, dam, kung och ess räknas för övrigt som 11, 12, 13 respektive 14). Spelet har också en andra nivå. När någon kommit upp till 30 poäng, åker han ur spelet och den segraren är den som håller sig kvar längst. Om två eller flera spelare har samma valör på korten så gäller följande regler:

a) l alla spel utom det sista, anses det att du stuckit över, om du lägger ett lika högt kort som den förre spelaren, d v s om en spelare stuckit med en dam, kan du sticka över med en annan dam.

b) I sista spelet får två eller flera spelare som sitter med lika höga kort, och alltså vinner sticket, lika många straff poäng.

Partners

Hitta Allt Startsida
Roliga Filmer
Roliga Annonser
Mediafel
Mobilspel
Java Konsult
Kortlänkar - Länkvänner 1 | 2 | 3