Kortspel och Kortlekar
Poker
Startsida  
Auktion Auktion
Baccarat Baccarat
Belote Belote
Beredskap Beredskap
Bezique Bezique
Bismarck Bismarck
Bismarck Black Jack
Bluffstopp Bluffstopp
Capot Capot
Cribbage Cribbage
Dam Dam
Ecarté Ecarté
FEmhundra Femhundra
Gris Gris
Gurka Gurka
Hej knekt Hej knekt
Hjärter Hjärter
Jamaica Jamaica
Knekt Knekt
Komet Komet
Mas Mas
Michigan Michigan
Piquet Piquet
Poker Poker
Priffe Priffe
Rödskägg Rödskägg
Samba Samba
Stopp Stopp
Svälta Räv Svälta Räv
Trumf Trumf
Texas hold'em Texas hold'em
Vändåtta Vändåtta
Whist Whist

Capot

Antal spelare: 2-6

Antal kort: är det 2 eller 4 deltagare har man 32 kort och då har man tagit bort alla småkort upp till och med sexorna. Är det 3, 5 eller 6 spelare så tar man också bort två sjuor.

Given: Alla spelare ska ha lika många kort.

Kortens värde: Essen är högst, sjuorna lägst. Knektarna har en speciell betydelse i spelet.

Det här går spelet ut på: Att antingen undvika att ta hem stick med knektar i eller se till att ta hem samtliga stick som innehåller knektar - att ta capot.

Spelregler: Spelet är synnerligen enkelt men ändå spännande och intressant för ett litet större sällskap. Budgivningen, som föregår själva spelet, är också kort och behändig. Om någon tror sig om att kunna ta hem alla knektar, eller snarare alla stick som innehåller knektar, då bjuder han capot. är det flera som slåss om budet, går det till den som sitter först i turordningen.

Själva spelet går sedan till på vanligt vis: följa färg den som vunnit ett stick spelar ut till nästa. När någon av spelarna kommit upp till 10 poäng, då avbryts spelet och den som då har lägst poäng har vunnit. Och denna poäng får man fram på följande sätt: varje knekt i dina stick måste du betala 1 poäng för, men för spaderknekten betalar du 2 poäng. Bjuder du capot och går hem i det budet, får du dra bort 5 poäng från din totalpoäng. Bjuder du capot och misslyckas med att gå hem, då måste du lägga till 5 poäng. l det läget är det någon annan spelare, eller kanske flera, som har tagit en eller annan knekt. Deras knektar protokollförs på vanligt sätt, trots att en spelare har fått 5 poäng för att han missade sin capot.

Partners

Hitta Allt Startsida
Roliga Filmer
Roliga Annonser
Mediafel
Mobilspel
Java Konsult
Kortlänkar - Länkvänner 1 | 2 | 3