Kortspel och Kortlekar
Poker
Startsida  
Auktion Auktion
Baccarat Baccarat
Belote Belote
Beredskap Beredskap
Bezique Bezique
Bismarck Bismarck
Bismarck Black Jack
Bluffstopp Bluffstopp
Capot Capot
Cribbage Cribbage
Dam Dam
Ecarté Ecarté
FEmhundra Femhundra
Gris Gris
Gurka Gurka
Hej knekt Hej knekt
Hjärter Hjärter
Jamaica Jamaica
Knekt Knekt
Komet Komet
Mas Mas
Michigan Michigan
Piquet Piquet
Poker Poker
Priffe Priffe
Rödskägg Rödskägg
Samba Samba
Stopp Stopp
Svälta Räv Svälta Räv
Trumf Trumf
Texas hold'em Texas hold'em
Vändåtta Vändåtta
Whist Whist

Dam

Antal spelare: 2-8

Antal kort: 52, ingen joker

Given: Varje spelare ska ha 6 kort. Resten av korten läggs med bildsidan neråt i en hög på bordet. Restkorten utgör alltså  talongen.

Kortens värde: Essen är högst och tvåorna lägst. Men det finns ett kort som är mera värt än alla andra och det är spader dam. Kring detta kort är det som det här spelet kretsar.

Det här går spelet ut på: Här är gäller det att så snabbt som möjligt bli av med alla sina kort. Den som först lyckas med det har vunnit. Det gäller också att inte bli sittande med spader dam på handen.

Spelregler: Spelet har två avdelningar. Den första håller på så länge som det finns kort kvar i talongen. Den andra börjar, när de enda kort som är kvar, är de som finns på spelarnas händer. Som vanligt gäller det att följa färg. Saknar du kort i någon färg, kan du ta med trumf. Det är emellertid ingen trumftvång. Det är inte säkert att spelarna känner till trumfen i förväg eller när spelet börjar. Den spelare som får en kung och en dam i samma färg på handen anmäler detta och har därmed bestämt trumffärgen. Om mer än en spelare redan i given fått ett kung-dam-par, så är det alltså den som sitter först i tur som får bestämma trumffärgen. Observera att det är spelaren själv som bestämmer, när han vill anmäla trumffärgen. Om han av taktiska skä1 finner att han inte omedelbart vill tala om att han har ett kung-dam-par, så är han inte tvingad att göra det. Vad skulle det då vara för taktiskt skäl som gör att man inte omedelbart skulle anmäla trumffärg? Jo, det att man vill avvakta att övriga spelare ska göra sig av med bra kort i den blivande trumffärgen. Tillbaka nu till själva spelföringen, Låt oss anta att du sitter i förhand. Du börjar då med att lägga ut så många kort i en och samma färg som du själv vill. Och du spelar ut korten till motspelaren, som sitter till vänster om dig. När du gjort det, tar du upp nya kort från talongen så att du hela tiden har 6 kort på handen. Motspelarna, som fått korten utspelade till sig, gör nu så här: med högre kort i samma färg som den utspelade, eller trumf när färgen är slut, sticker han över kort efter kort, så länge han kan. Stuckna kort vänds. Lyckas han sticka alla korten, kompletterar han sin hand med kort ur talongen. Så länge högen med kort finns kvar på bordet, skall alla spelare förse sig med nya kort så att de alltid har 6 kort på handen. Sedan han stuckit alla kort och försett sig med nya, är det hans tur att spela ut så många kort han kan i samma färg till nästa spelare till vänster om sig o s v. Om emellertid spelaren till vänster om dig, den till vilken du spelade dina kort, inte kan sticka alla, eller inte ens något, då måste han ta upp de o-stuckna korten från bordet. Och skulle det vara så, att han, efter det att han tagit upp kort från bordet, ändå inte har 6 kort på handen, då ska han ta kort ur talongen. l det här fallet, då han inte kan sticka över alla kort på bordet, får han inte spela ut några kort till sin bordsgranne utan det är i stället denne som får föra spelet vidare.

När talongen är slut är det dags för slutspelet. Det finns inga kort kvar i talongen och nu lägger alla spelarna ihop sina egna kort i handen så att ingen kan räkna hur många den andre har. Nu gäller nämligen den regeln att ingen får spela fler kort till sin bordsgranne än vad denne redan har på handen. Gör du det, får motspelaren lämna ifrån sig alla sina kort till dig. Men också nu handlar det om att sticka utspelade kort och undan för undan försvinner det allt fler och fler kort. Och därmed blir också spelare efter spelare av med alla sina kort. Den som sist har kort kvar på handen eller om man så vill, den som sist får kort av sin medspelare till höger om sig, han har förlorat.

Spader dam: Men så var det detta med spader dam. Det är spelets viktigaste kort på många sätt. Ingenting biter på spader dam. Trumfen kan inte sticka över kortet, som alltså ständigt måste tas upp på handen när det spelas ut. Ingen spader kung och inget spader ess i världen kan sticka spader dam. A andra sidan är kortet värdelöst på det viset att man inte kan använda det till att sticka med. Och den som sitter med spader dam kvar när spelet är slut, han har förlorat.

Partners

Hitta Allt Startsida
Roliga Filmer
Roliga Annonser
Mediafel
Mobilspel
Java Konsult
The very first query they'll request on their own is actually, "have all of us provided back-colored rolex replica sale previously. inch When the solution is actually "no, inch they may rolex replica uk ahead. Obviously, it's possible to retort along with the truth that previously there have been absolutely no especially great methods for durably layer steel cartier replica sale within dark or even additional colours. PVD-coating along with other methods tend to be fairly tag heuer replica. Therefore provided these types of brand new systems, will Rolex possess a great motivation to provide replica watches sale. Obviously the solution is determined by whether Rolex can perform this "differently, inch in an exceedingly top quality as well as unique method. The most crucial concern in order to replica watches is actually they can happen in order to merely end up being following a pattern arranged through businesses they don't on their own authorize.
Kortlänkar - Länkvänner 1 | 2 | 3