Kortspel och Kortlekar
Poker
Startsida  
Auktion Auktion
Belote Belote
Beredskap Beredskap
Bezique Bezique
Bismarck Bismarck
Bismarck Black Jack
Bluffstopp Bluffstopp
Capot Capot
Cribbage Cribbage
Dam Dam
Ecarté Ecarté
FEmhundra Femhundra
Gris Gris
Gurka Gurka
Hej knekt Hej knekt
Hjärter Hjärter
Jamaica Jamaica
Knekt Knekt
Komet Komet
Mas Mas
Michigan Michigan
Piquet Piquet
Poker Poker
Priffe Priffe
Rödskägg Rödskägg
Samba Samba
Stopp Stopp
Svälta Räv Svälta Räv
Trumf Trumf
Texas hold'em Texas hold'em
Vändåtta Vändåtta
Whist Whist

Hur kunskap om statistik kan hjälpa till med strategier för pokerspel

Många slumpmässiga spel är baserade på sannolikhetsteori och med hjälp av statistik går det därför att utveckla effektiva spelstrategier för till exempel poker. Dessa kallas för Preflop-höjning (PFR), Aggressionsfrekvens efter floppen (Agg) och sätt frivilligt i potten (VPIP). Men det finns även en statistik som heter Big blinds won/100 hands som artikeln nedan bland annat kommer att gå igenom.

Tre statistiska pokerstrategier alla bör känna till

Många av spelen på dagens casino har utformade strategier som går att använda för att öka sina vinstchanser, och poker är inget undantag. Poker kan upplevas först som ett klurigt spel men det behöver inte alls vara så komplicerat om spelaren följer dessa tre statistiker nedan.

Preflop-höjning (PFR)

Den här statistiken visar hur ofta en spelare har höjt innan floppen har synts. Detta värde säger mycket om vilken typ av spelare det är. Ett väldigt högt värde visar till exempel att det är en aggressiv spelare och aggressiva spelare betyder ofta att det är duktiga spelare. På samma sätt så innebär ett lågt värde att det är en passiv spelare. PFR-värdet ligger mellan ett minimum på 0 procent och ett maximum som har samma värde som spelarens VPIP. Ett bra PFR-intervall bör vara 2 eller 3 procent lägre än VPIP. Detta indikerar att spelaren spelar bara hålkort av hög kvalitet och höjer oftast före floppen.

Aggressionsfrekvens efter floppen (Agg)

Det här är en indikation på hur aggressivt en spelare spelar efter floppen. Ett högt värde innebär alltså att det är en mer aggressiv spelare. Ett bra Agg-värde bör ligga på mellan 50 och 60 procent med en VPIP på mellan 15 och 20 procent.

Frivilligt i potten (VPIP)

VPIP är ett mått på hur ofta en spelare frivilligt betalar pengar till en hand innan spelaren ser handen. Det är till exempel inte frivilligt att betala "the big blind" eller "the small blind". Procentsatsen anger alltså hur ofta spelaren synade, satsade eller höjde. Ett lägre värde innebär ett snävare handsval medan ett högre värde innebär ett lösare handval. Ett bra VPIP-värde bör ligga på mellan 15 och 20 procent. Det är dock bara satsningar som görs före floppen som räknas in, därför är det viktigt att investera pengarna rätt i potten. Med sannolikheter och statistik användare kan ta reda på mycket och ha en fördel när de spelar poker.

Big blinds won/100 hands.

Förutom att ha stenkoll på de tre föregående statistikerna är det dessutom viktigt att behålla en positiv vinst grad. Det går att göra genom att spelaren mäter hur mycket vinsten är i relation till "the big blind". Till exempel om spelaren spelar på ett bord där "the big blind" är 5 kronor och spelaren vann 200 kronor är det som att vinna 40 "big blinds". Om siffran inte är positiv så förlorar spelaren pengar istället, därför är det bra att välja en lägre insatsnivå med en svagare motståndare och därefter försöka gå upp i insatsnivå.

Att förstå grunderna i Poker

Grunden i pokerspel handlar om att ta risker och beslut som kan öka vinstchansen, och mycket handlar om hur spelaren väljer att spela sina händer. Det handlar om att använda händerna rätt och att veta när det är rätt tid att satsa, syna, höja, checka eller lägga sig. kunskap om statistik kan alltså hjälpa spelaren att använda rätt strategi och fatta välgrundade beslut.Partners

Hitta Allt Startsida
Roliga Filmer
Roliga Annonser
Mediafel
Mobilspel
Java Konsult
Kortlänkar - Länkvänner 1 | 2 | 3