Kortspel och Kortlekar
Poker
Startsida  
Auktion Auktion
Belote Belote
Beredskap Beredskap
Bezique Bezique
Bismarck Bismarck
Bismarck Black Jack
Bluffstopp Bluffstopp
Capot Capot
Cribbage Cribbage
Dam Dam
Ecarté Ecarté
FEmhundra Femhundra
Gris Gris
Gurka Gurka
Hej knekt Hej knekt
Hjärter Hjärter
Jamaica Jamaica
Knekt Knekt
Komet Komet
Mas Mas
Michigan Michigan
Piquet Piquet
Poker Poker
Priffe Priffe
Rödskägg Rödskägg
Samba Samba
Stopp Stopp
Svälta Räv Svälta Räv
Trumf Trumf
Texas hold'em Texas hold'em
Vändåtta Vändåtta
Whist Whist

Nyckelingredienser på pokerkvällen i goda vänners lag

För några år sedan rapporterade SVT Nyheter om att brädspel blivit alltmer populärt i Sverige trots en samtid som är fylld till brädden av digital underhållning. Alexander Hallberg - brädspelsexpert och tillika tidigare ordförande för den svenska spelorganisationen Sverok -menar att det är det sociala umgänget som lockar med brädspel och att det är ett bra sätt att umgås. Brädspel kan jämföras med forna tiders lägereld kring vilken människor samlades för att samtala och socialisera, där spelandet inte sällan är sekundärt till det faktiska umgänget. Så stort är intresset för spel i grupp att det även används som lockbete på allehanda pubar runt om i landet där spelkvällar blivit ett alltmer vanligare fenomen om man jämför med för tio år sedan. Kikar vi på listan över Sveriges mest populära sällskapsspel toppar Monopol, som lanserades 1934 och som kretsar kring fastigheter och fastighetsköp och att skapa ett monopol på marknaden. Kort därefter följer Kalaha, ett enkelt brädspel i trä med små gropar på varje kortsida där spelarna ska förflytta stenkulor i en stadig takt tills man flyttat så många som möjligt till sin “hemgrop”. På listan återfinns även klassiker som tärningsspelet Yatzy, Rappakalja och Othello. I den här artikeln tänkte vi, inspirerade av de fördelar som spelandet i goda vänners lag medför, tipsa dig om nyckelingredienserna på en kväll i pokerns tecken - ett annat mycket populärt spel.

E-inbjudan och spelregler

Inför din pokerkväll kan du skicka ut digitala inbjudningskort till dina gäster och däri inkludera allehanda kuriosa och information som kan vara av värde för deltagarna. Ange eventuell klädkod, huruvida det kommer att serveras förfriskningar, och om gästerna bör ta med sig något själva. Eftersom det är viktigt att gäster dyker upp förberedda för spel är det en bra idé att skicka med några länkar till sajter online som erbjuder pokerspel såsom Bingo Poker i din e-inbjudan för att försäkra dig om att gästerna känner till spelets grunder och regler och att de har övat något på förhand innan de dyker upp på pokerkvällen.

Håll dig trogen temat

För en lyckad pokerkväll bör du hålla dig trogen temat. Detta innebär att det ska löpa en röd tråd genom hela kvällen genomsyrat av pokertema, både vad gäller musik och förfriskningar som yttre markörer såsom spelbord och dekorationer. Här är det bara fantasin som sätter gränserna, på Pinterest finns en hel del inspiration att hämta vad gäller passande mat och dryck, klädsel och utsmyckning. Vi rekommenderar plockmat som gör det enkelt för gästerna att fokusera på spelandet samtidigt som de håller sig alerta och pigga hela kvällen lång. Mini-burgare, grönsaksdipp med hummus, kryddiga kycklingvingar eller små lobster rolls är några heta tips. På dekorationssidan kan du göra girlanger av spelkort som du hänger upp och använda dig av textilier som går i rött, svart och grönt till exempel.

Musik som stämningsförhöjare

Musik är en klassisk stämningsförhöjare. Lägg därför gärna ner lite extra tid på att skapa en passande låtlista inför pokerkvällen. Sober jazz och loungemusik är alltid bra att ha på i bakgrunden men i takt med att kvällen fortskrider kan du slänga in låtar med speltema såsom Elvis Presleys “Viva las Vegas”, Frank Sinatras smäktande “Luck be a lady” och Lady Gagas popdänga “Poker Face”. När kvällen är slut och gästerna åkt hem sänder du förslagsvis ut en länk till listan till samtliga gäster som ett fint minne av kvällen att lyssna och tänka tillbaka på.

Ett värdigt pris

även om det är umgänget som står i fokus på ditt event innebär pokerspelande en särskild spänning och hänförelse som bygger på tävlingsmomentet. Pokerkvällen blir med andra ord betydligt roligare om dina gäster tävlar sinsemellan om ett faktiskt pris. Se därför till att fixa ett värdigt pris till den som kammar hem turneringen i slutet av kvällen. Detta kan vara allt från en pokal med gravering eller några trisslotter till ett presentkort till en SPA-upplevelse beroende på budget.Partners

Hitta Allt Startsida
Roliga Filmer
Roliga Annonser
Mediafel
Mobilspel
Java Konsult
Kortlänkar - Länkvänner 1 | 2 | 3